D-E-P-P

Jag har suttat min text tio gånger om. I hopp om att få ur mig något vettigt, eller något klokt att tillföra, så har jag istället fastnat i någon expressin afasi. Uttryckslös, obalanserad och "inte här". Orken tryter och jag förmår mig inte att leta efter min bibloteksbok för att lämna igen den, trots att jag vet att den ska vara inlämnad. Inget når fram till mig längre. Av mitt så tryggt och starka skal som skyddar mig inom skolgårdens ramar, så kan jag inte ens pressa ut en endaste tår ur min ögonvrå, när jag vill det som mest. Oacceptabelt och obefintligt. Det känns obekvämt att veta att tankarna kommer från mig när jag skriver att jag skulle vilja att någon gav mig en oskyldig död. Låt mig bara få vara ett oskyldigt offer. Så resten av planeten (som ändå egentligen inte bryr sig om en) skulle kunna fortsätta i sin ovishet, även om de brytt sig eller ej.

På tal om vänner, är inte liver märkligt. Hela vår tillvaro byggs upp från barnsben till vuxet åldrande av människor, nära & kära, bekanta och vänner. Vad är det som gör att vi känner oss så lyckliga när vi har vänner, eller mer tillfreds över vår vardag. Är vi egentligen inte kloka nog att förstå att det finns inget som heter föralltid.

Känslokall, tomhänt och ett förvirrande som fastnat i ett stort svart snurrande hjul. Där jag inte vet in eller ut. Ibland är livet energitagande, när det  handlar om att man ska försöka att leva, inte bara överleva.

Förlåt för världens mest deppigaste inlägg. Det går över, det måste det göra


The Fray- Never say never

Some things we don't talk about
better do without
just hold a smile
we're falling in and out of love
the same damn problem

together all the while
you can never say never
why we don't know when
time and time again
younger now then we were before
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go

picture, you're the queen of everything
as far as the eye can see
under your command
i will be your guardian
when all is crumbling
steady your hand

you can never say never
why we don't know when
time and time again
younger now then we were before
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go

we're falling apart
and coming together again and again
we're coming apart
but we pull it together
pull it together, together again

don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go,
don't let me go

Skuldkänslor

Läste ett blogginlägg där en tjej beskrev skuldkänslan som den värsta känslan. Och jag låg och grubblade över detta innan jag somnade inatt. Jag tror att skuldkänslan är den ohållbara känslan som finns (..för min egen del iallafall). Ångest är ju också en som förståss toppas jobbigaste-känslan-listan. Men ångesten kan man hantera, på ett eller annat sätt. I mitt fall, så kan jag välja om jag vill äta sallad eller korv och makaroner till middag. Väljer jag det sistnämda så får jag ångest. Men skuldkänslan kan komma som ett rullande klot, och trycka en till botten. Egentligen skulle det kunna ses som världens löjligaste sak, men jag kan få skulkänslor när min mamma skjutsar mig till en vän, eller träningen. Sådana små grejer som ingen annan överhuvudtaget tänker på. Det som rör skuldkänslorna mest är att de ofta kommer i efterhand, då kastet redan är gjort..

Ber om ursäkt, för det allt för röriga inlägget. Svårt att formulera sig rätt, och jag kanske inte når fram till någon heller. Men jag kom åtminstone fram till en ny insikt.Vårdcentralen

Har sedan jul haft alla möjliga inflamationer och infektioner i kroppen. Virus och bakterier hit och dit. Läkarbesök om vartannat. Än en gång uppsökte jag läkaren i Tisdags för öronen och även mina halsmandlar. Inget kunde hittas, så blodprover togs och jag fick en tid idag, Torsdag. Det visade sig att jag har en öroninflamation och körtelfeber. Sänkan visade ingenting och det tyder på att jag burit på det länge så att kroppen vant sig. Värst av allt är att detta är som en långdragen feber (...och allt vad det innebär) och tar från veckor till månader att bli frisk. Och efter man "blivit frisk" så måste man vänta fyra veckor innan man kan påbörja träning. Då snackar vi mitt sommarlov. Detta kom så fruktansvärt, otroligt olägligt som det bara kan komma! Och det finns oturligt nog inget hjälpmedel för att motverka detta, utan istället måste jag "rida ut stormen". Fan också, jävla skit.Påskägg och virus

Förundras över mitt sätt att tänka logiskt, gå efter magkänsla, förnuft eller institution. Orden existerar knappt, det är mer som att det bara finns allt eller inget. Dubbla träningspass om dagen, eller ingen träning alls. Übernyttig mat eller så äter jag obrydd. Just nu är jag inne i en fas där jag går omkring som en levande död. Äter och bara existerar, egentligen skulle jag behöva söka min maxgräns till självdiciplin. Men detta sökande kvarstår utan något som helst resultat. Det slutar alltid i återvändsgränder. Sitter med ångest som maler sönder en, min godispåse, läxorna som jag inte fixar att göra. Tomstirrande mot tvn, glömmer bort min mättnad, äter, äter, äter... och jag får skylla mig själv. Förstår inte hur jag ska hitta en balans i tillvaron.

I övrigt så avlöser alla slags virus varandra och kramar om min kropp, förståss. Sedan jul har jag aldrig varit riktigt frisk. Det är magsjuka, feber, magkatarr, ögoninflamation, öroninflamation och allmänna träningsskador som drabbar mig. Har inte sedan strax innan jul kännt mig fullt kry och frisk. Mitt påsklov har blivit en transportsträcka till friskhet, fyllt med överätningar, ingen träning, osund mat, obrydd och sliskig. Och med förnuft nog, så vet jag, att genom att söka brister hos sig själv kommer man ingenstans. Så länge man inte har motivation till att förändra dem.

Min mamma och pappa, har nu tjatat på mig att vila och ta det lugnt. Sure, efter en hel veckas soffsittande känner jag mig inte ett dugg fräshare. Det kryper i benen och raslösheten är ofattbart stor. Det som oroar mig mest är att jag ska på studentresa om en månad i två veckor, och jag ser ut som jag gör. Förstår inte hur jag egentligen prioriterar min skolgång i andrahand. Jag som alltid varit så duktig. Men vad spelar det för roll nu kan jag tänka. Det sker ingen skillnad oavsett om jag uttrycker mig, och ber om att få förlängd studiegång. De nickar, säger att de förstår, tycker att det är synd om mig. Jahaaadåååå?! Medlidande har aldrig varit någon slags eftersträvan för mig. Anledningen till varför jag blir så frustrerad är att när jag väl kommer till saken, är det ingen som vill lyssna eller se. Jag vill ju detta för min egen skull, min egen karriär, min framtid.
RSS 2.0