Förtvivlan.

Finns det något mönster i att en överätning oftast kommer efter tolvslaget, och typiskt är då att jag är verkligen en nattuggla, men också en morgonmänniska! Ibland har jag tur att jag hinner somna innan jag får mat-i-överflöd-tankar. Tänkte dra upp hur en typisk dag med mig och ätstörningen skulle kunna se ut.

Morgon: frukt, kaffe
Mellanmål: inget, eller eventuell frukt
Lunck: knäckemacka med keso och lite sallad, kaffe
Mellanmål: frukt, kaffe
Middag:Tacos (Kräks)
En, två, tre, fyra timmar efter middagen: Kan bli en godispåse. (Kräks)
Men jag är ju hungrig?
Popcorn (Kräks)
Hmm, bara en sak till.
Nattfikat: Tre små hembakade limpor och en hamburgare?!
(dagens intag)

Idag bär jag med mig på så pass mycket erfarenheter att jag också vet själv vad jag måste förändra och inte. Ett ganska stort problem är faktiskt att äta varm mat och att känna/acceptera mig mätt.

Varför ska jag alltid flöda på helgerna, när veckorna försiktigt svävar förbi? Än en gång sitter jag proppmätt, kan felet, vet felet. Men hur kan det vara så svårt? Varför måste jag gå ner dessa kilon för att sedan börja jobba med mig själv? Jag tror allvarligt talat att jag aldrig någonsin kommer kunna banta igen. Aldrig.


En månad senare...

..Och minus 2,5 kilo på vågen. Ätstörningen går i varierande perioder antingen en svält-period eller också då det kommer en överätningsperiod. Nu är jag inne på en svältperiod. Om sanningen ska fram så är jag mer tillfreds i mig själv och kan konstatera att jätten i spegeln är fem centimeter mindre på bredden när det knappt existerar någon näring inom mig. När jag är mätt så blir jag hela tre gånger större. Allting försöker lura mig. Min värld raseras av alla idiotiska tankar. I veckan har jag sett min själv med en så fruktansvärt avsmak att en hetsätning inte funnits att ta till, trots att jag känns mig som ett jävla fettosvullo och att allt redan var förstört.

Idag ser det annorlunda ut än för en månad sen. Idag vet några av mina lärare om det och jag skriver en bok som mitt projektarbete som jag ska trycka upp. "Vad duktig du är, du som inte äter" heter den. Det mest komiska och frustrerande är att jag bemöts som om det skulle vara så synd om mig. Men det jag fruktar mest är medlidande. Min avsikt har aldrig varit att folk ska börja bemöta mig som ett barn, en sjuk person. Jag är forfarande mig själv även om saker lyfts upp till ytan.

Det som förvånade mig mest var att min mentor som fick reda på det först sa att så fruktansvärt många i lärarkåren anat. Idag ser jag hur en personlig assisten alltid genomskådar mig och min mat i matsalen. Nästan som om det står i pannan vad hon tänker men jag vågar aldrig möta hennes blick, för hon anar också.


RSS 2.0